Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
The Pyro: Kolejny Parawing! VAYU 
Autor Wiadomość

Podziękował: 40
Podziękowano: 181
Imię i nazwisko: Cesar August jr.
Na rynku dzieje się naprawdę dużo! Coraz więcej producentów wskakuje do pociągu z napisem „parawing”, a teraz dołącza do nich VAYU. Jako marka dobrze znana (szczególnie u nas w Niemczech), wypuszczają model PYRO – sprzęt, który na pierwszy rzut oka wygląda bardzo obiecująco.

Na podstawie informacji, które dotychczas zebrałem, oto krótkie podsumowanie tego, co wyróżnia PYRO:

Design: Typowy styl VAYU – czysty wizualnie, ale technicznie wydaje się bardzo dopracowany.

Aspect Ratio (AR): Wysokie wydłużenie skrzydła szczególnie rzuca się w oczy. Nie tylko świetnie to wygląda, ale zapowiada też doskonałe osiągi pod górę (upwind) – co jest kluczowe w parawingach, aby bez problemu wrócić do punktu startu.

Obsługa: Mimo wysokiego AR, linki są krótkie, co powinno sprawić, że „stashing” (chowanie skrzydła w locie) będzie stosunkowo łatwe.

Jestem bardzo ciekawy użytych materiałów – zarówno samej czaszy (canopy), jak i linek oraz baru.

Wkrótce mam otrzymać VAYU do testów. Myślę, że pojawi się na rynku pod koniec miesiąca. Jestem podekscytowany, by sprawdzić, jak VAYU wypadnie na tle rynkowych liderów, takich jak Frigate czy Pocket Rocket.

Trzymam kciuki za nas wszystkich!

18 sty 2026, 01:29
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1 ]