W sumie nie wiem, gdzie umieścić post. Dotyczy wielu dyscyplin foila. Choć akurat ten pasuje 100% do wingfoila.
Jeżeli powinien być w wingfoilach to może niech admin to przesunie. Nie chcę tworzyć nowego wątku do tego foila. Dzięki

Wczoraj miałem okazję latać na armstrong foil 1850 i 1550 v2 na wingu Ozone WASP v2 5m i na F One Strike 5,0. Deski Armstrong Sup Foilboard 75L i Appletree 90L. Generalnie fantastyczny sprzęt. Do tego 1550 v2 z V2000 Stab. i 60 cm musiałem się chwile przyzwyczaić. Z deską Armstronga był tak lekki, że prawie nie czułem tego pod nogami. Zestaw magicznie lekki. Oczywiście za tą lekkość trzeba zapłacić ciężką cenę
Co od razu odczułem to łatwość startu na foila. Lekkim sprzętem dużo łatwiej jest się wypompować. Startowałem przy naprawdę słabym wietrze. Pogoda była kapryśna i raz wiało 10 raz 25 kts Ale bez najmniejszego problemu startowałem przy 12 kts.
Później zmieniłem sprzęt na Armstrong 1850, 232, 60cm, 85cm i na WASP v2 5m oraz Appletree 90L i mogłem już latać od 10kts. Jeszcze jestem pod wrażeniem tych zestawów.