1. W sumie to może czysty przypadek. Kupowałem kilka zestawów F One u Bartka i ma u siebie Magmę w ofercie. Ponieważ zakupy były spore to dostałem jakiś upust, więc trochę skorzystałem pewnie cenowo.
2. Zakupiłem wcześniej przy poprzednich zakupach Magmę 4/3 i muszę powiedzieć, że bardzo szybko schnie. Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony jak szybko była sucha. W żadnej innej dotychczasowej piance nie miałem takiego efektu. Co do ogrzania to 4/3 wydaje mi się, że trzyma trochę słabiej ciepło jak jak mój FlashBomb z 2020 w 4/3. Może 6/5/4 trzyma podobnie jak mój FlashBomb Heat Seeker 6/4 z RC. Na weekend najpóźniej będę wiedział.
3. Pianka jest cała szyta, nie ma tych gumowanych wstawek, które się rozklejają w RipCurl.
4. Miałem już wszystkie inne znane mi marki: Neil Pride, Gaastra, O'Neill, Prolimit, Jobe, RipCurl, Xcel, NPX lub NPU, nie pamiętam dokładnie. Pewnie jeszcze jakieś inne marki i zawsze coś nie grało. Albo szybko się rozpadały lub były totalnie niewygodne. Miałem zawsze topowe modele.
5. Tę magmę mocno zachwalają. Przynajmniej, Ci co sprzedają. Ale jak na razie, to co mi sprzedali jest super, czyli Wingi F One, Foil F One 940S (dzisiaj przyszedł

, Deska F One (dzisiaj przyszła) - miałem okazję testować i muszę powiedzieć, że to jest petarda. Oczywiście te skrzydło, które kupiłem nie jest dla początkującego wingfoilera. Chyba, że przychodzącego z Kitefoila. Tobie by ten 940s od razu przypadł do gustu, podobny taki do W550
Ekipa od Bartka wyrobiła sobie u mnie spore zaufanie i również na bazie tego podjąłem decyzję.
Suma summarum kilka czynników, które złożyły się na podjęcie decyzji.
Nie znam marki, którą wspomniałeś, ale i tak będę potrzebował jeszcze jedną piankę, więc jak napiszesz, że jest ok. to może kupię właśnie tę jako drugą.