Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
portal pogodowy windfreaks 
Autor Wiadomość

Podziękował: 0
Podziękowano: 1
Ponieważ jako www.windfreaks.pl działamy juz drugi sezon , czysto altruistycznie na razie :) W maju 2017 udało nam sie odpalić nową odsłonę portalu windfreaks.pl z kamerami na żywo i z pogodą na żywo, bardzo liczymy na wasze opinie czy wam sie podoba , czy cos by sie przydało dodać , cos nie działa albo mogłoby działać lepiej. Pomysł powstał po prostu z powodu ze nie było jak ocenić sytuacji i jechało sie często w ciemno a tam posucha. Teraz przynajmniej tak sadzimy życie stało sie o wiele prostsze :) , przynajmniej w obrębie zatoki gdańskiej i półwyspu helskiego. Na Helu teraz mamy tak dokładny obraz sytuacji ze jedzie się praktycznie na 100% pewne pływanie. Zakładki z prognoza pozwalają na ocenę prognozy z 4 rożnych stron z prognoza jednoczesne , nie musząc wchodzi w każda z osobna. Wykres pomiarów wiatru pozwala na ocene sytuacji z ostatnich 8H i w porównaniu z prognoza pogody mozna ocenic co sie wydarzy na morzu. Kamery windfreaks łatwo sie przewija a stacje meteorologiczne pozwalają oszacować sile wiatru i kierunek wiatru. Nam sie wydaje ze fajnie ale chcemy sie dowiedzec od was. Co sadzicie o portalu windfreaks i czy to dobry kierunek. Jakie jeszcze miejsca pownny miec kamere na zywo i stacje pogodowa? Chętnych do wspolpracy zapraszam na wspolpraca@windfreaks.pl dzieki wielkie za komentarze

01 cze 2017, 15:23

Podziękował: 312
Podziękowano: 144
Imię i nazwisko: Marek Rowiński
dla mnie jesteście mistrzami co najmniej Polski!

Widać, że zrobione jest to przez deskarzy dla deskarzy.

Oceniam bardzo pozytywnie.

Oglądałem ostatnio waszą transmisję z Forda na Chałupach 3.

Podoba mi się jakość obrazu i dobre ustawienie kierunku kamery.

macie dużo wejść - wkrótce dobijecie pierwszego miliona. Brawo!

podoba mi się, że można zmienić sobie jednostki. ja np nie zdzierżam ms ;)

Co do moich uwag:
- w trybie pełnego ekranu powinno być widać dane rzeczywistego wiatru i jego kierunek - gdzieś tam pod datą i godziną.
- da się zroić kamerę obrotową z zoomem? Potrzebne to?

Uważam, że zdobędziecie większy rynek i kasę jak wejdziecie z kamerami 360 livestream w miejscach popularnych - Mąciak na przykład ;)

01 cze 2017, 20:22
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]