Spitfire to nowa broń Zeeko na fale. Patrząc na filmik wygląda to naprawdę bojowo!
[video]https://vimeo.com/194233013[/video]
Nawet muza z filmu zachęca wyjść z okopów freeridu i rzucić się na zasieki fal
Ale tak na poważnie:
Bardzo ciekawe rozwiązanie proporcji powierzchni lotek.
Tyla lotka większa niż przednia to nowość w świecie foila.
Podoba mi się. Fajnie, ze ktoś wyłamuje się obowiązujących standardów.
BRAWO ZEEKO!
Profil ptylnego skrzydła faktycznie wygląda jak profil skrzydła kultowego myśliwca:

Lotki z g10 to super pomysł na strefę przyboju. Węgiel, wiadomo ze jest lepszym materiałem ale wszędzie poza strefą kontaktu z dnem.
Szybkie mocowanie skrzydła do deski też już wcześniej chwaliłem.
czego nie rozumiem:
1. Zeeko robi film o dedykowanym fali skrzydle z rajderem używającego 3 strapy. Czemu nie dwa albo zero?!
Trzy strapy dla wave są KOMPLETNIE bez sensu. A jeśli ktoś upiera się przy atrapach to czemu na filmie nie ma tej deski?
http://zeeko-kites.com/gb/home/328-air- ... -2017.html2. patrząc na filmik uważam, że skrzydło jest za szybkie. Szkoda, że od razu nie zrobili grubszych i niższych AR lotek aby spowolnić skrzydło.
Tak na oko ono rozwija max prędkość 25kts. Wg mnie, takie powiedzmy, max 20kts byłoby idealne.
Nie mam wątpliwości że dzięki tak wąskim lotkom skrzydło jest mega skrętne - to widać i za to wielki PLUS dla Zeeko! Teraz tylko aby je spowolnić i będziemy bliżsi czubka fali
3. Szkoda, że na filmiku nie pokazują kompletu wyciągniętego z wody. Wówczas "Kowalski" zobaczyłby rewolucję bo patrząc na wszystkie filmiki zupełnie Zeeko tego nie podkreśla jakby bało się reakcji świata.
Cena 1000€ jest całkiem poprawna bo wliczony jest w to pokrowiec do transportu.
Jaka jest długość miecza? Fajnie, żeby nie był krótszy niż 90cm. a chyba jest...
Ile waży komplet? Skrzydło małe ale mimo tego strzelam, że gdzieś około 3300-3600gr. Nie mogę znaleźć tego na stronie.
Andrek - liczę, ze podzielisz się praktycznymi testami. Na pewno zweryfikują one moje wstępna ocenę, bo takiego skrzydła jeszcze nie miałem pod nogami.