Hi,
jak w temacie wybieram się na Majorkę i jeżeli ktoś z was też może tam będzie to zapraszam. Z tego co jednak widzę na kamerkach a jest ich w okół plaży sporo to będzie nas tylko dwóch na foilu

Na TT w ciągu tygodnia były tylko raz warunki. Na Foil wieje codziennie od 13 do 19 w granicach 7 do 11 kts. Wg znawców miejscówki tak jest tam zawsze i nie ma co zwracać uwagi na prognozę. W miesiącach zimowych wieje juz do 40 kts. Temperatura wody aktualnie 25 st. powietrza 27. W zimę najniższa temperatura wody to 17 st. powietrza może być różnie. Przejściowo nawet poniże 10 ale przeważnie koło 20, a to i tak cieplej jak w kuźnicy w tym roku w sierpniu

Poniżej mapka. Startuję ze szkółki kiteboarding na północnej części plaży. Nie powinno być stresu, bo tt nie ma szans na pływanie

. Na kamerkach nie widzę też tłumów plażowiczów. Pływać trzeba koniecznie poza bojkami jakiś 100m od brzegu. Wiatr jest zawsze południowy lub południowo-zachodni więc na plażę.
Nigdy tam jeszcze nie byłem, bo zawsze latałem ze względu na TT i gwarancję wiatru na Sotavento Fuerte. Foil mnie jednak od tego uwolnił

i w dwie godziny jestem w super warunkach

Mam zamiar tam przezimować.

Aktualny widok na plażę: