Mam F-one Diablo v2. Ostry crash, zawiazanany krawat. Rozplatuje kajta ustawiam go w power zone(na wodzie, chicken loop podpiety do deski). Chce startować(wiatr ładny) a tu okazuje się że w środku jest 100L wody która nie ma jak sie wydostać bo jest na krawiędzi spływu a połaczenia pomiędzy komorami są na sródku profilu. Środek kita unosi sie ładnie ale 100L wody które jest w komorach przy uszach kita nie ma jak uciec. Gdyby był jakiś kanał na krawiędzi spływu to woda by przelała się do krajnych komór i wylała. A tak kicha.
Każdy komorowiec tak ma? Jest jakaś metoda na wyjście z sytuacji?
14 lip 2023, 14:28
BraCuru
Dołączył(a): 01 lip 2013, 12:30 Posty: 3540 Lokalizacja: West Coast Podziękował:303 Podziękowano:144 Imię i nazwisko: Marek Rowiński
W komórkach o niskim AR da się restartować w powyższej sytuacji ale wymaga to cierpliwego podrywania latawca tak aby woda spłynęła poprzez tipy. W komórkach o wysokim AR nie znam sposobu innego jak zwinąć bar, podpłynąć do latawca i ręcznie wylać wodę. Potem rozłożyć i próbować restartować. Wyloty wody umieszczane są na tipach a nie na środku bo mając rury wydechowe po środku komóka szybciej traciła by kształt i łamała się
a teraz rozumiem. Lipa jednym słowem. We flajach jest swobodny przepływ pomiędzy komorami przy krawędzi spływu. Nie wiedziałem że w Diablo uszczelnili na maksa. Rozwiązanie: oddajesz do mistrza który pruje lik spływu, wycina otwór pomiędzy komorami i zaszywa lik
Dzięki za info. Przeczuwałem że to musi być rozwiazanie w innych komorowcach. Jakoś Flysurfer nie kwapi się żeby wspominac o tym w materiałach reklamowych. Myslisz że np. VMG też ma swobodny przepływ między komorami? Może tylko Sonici i Soule?
15 lip 2023, 15:32
BraCuru
Dołączył(a): 01 lip 2013, 12:30 Posty: 3540 Lokalizacja: West Coast Podziękował:303 Podziękowano:144 Imię i nazwisko: Marek Rowiński
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość