Ja bym coś dodał.
W sumie chciałem o tym napisać na offtopie. Ale jak już można tu poprosić

Tak sobie myślę, że w obrębie naszego sportu. Dodam jeszcze Kiteboarding jest już sporo ludzi. Mała część z nich żyję ze swojej pasji i sportu, czyli kitefoil lub kiteboardingu. Ich obecność na spotach, eventach, forach oprócz przyjemności jest jeszcze ich biznesem. I bardzo dobrze, że tak jest. Reszta ta większa robi coś innego jak np. ja. Cała reszta chciałaby jednak też częściej jeździć na kite lub foil ale muszą pracować

, żeby zarobić na pływanie. Ponieważ wśród nas są różne zawody i biznesy to byłoby może pomysłem, żeby robić ze sobą biznes. Tak jak robią to z nami, ci którzy żyją właśnie ze sklepów, szkółek, produkcji, serwisu sprzętu kite itp. Wszyscy się tym nie możemy tu przecież zajmować

Dlatego może zrobić jakiś taki biznesowy wątek, który pozwoliłby nam robić biznes jednocześnie spotykając sie na spotach.
Akurat mój spot jest maly i trudno o większy, czy nawet mniejszy biznes ale jakbym mógł zarobić na innym wiekszym spocie, to może bym się nawet tam przeprowadził. Nic nie przeszkadza jak w trakcie pływania na kite/foil porozmawiamy sobie o biznesie? Jaki by nie był. I nie chodzi o to, żeby ktoś się poczuł intruzem, bo usłyszy wyluzuj, jestem tu na urlopie, czy takie tam. Jak z góry się ustali, że można sobie tak pogadać, to czemu nie?
Istnieje tyle networków biznesowych, na które niestety trzeba jechać np. z rana do jakiegoś hotelu lub przebierać się w jakieś garnitury i krawaty i jechać gdzieś tam na jakiś super nadmuchany event, a można to zrobić na luzie na plaży.
Ja nie mam problemu np. kupić od kogoś samochód, bo go poznam z kite, lub dać sobie wyremontować biuro lub zoptymalizować jakiś proces biznesowy lub obojetnie co. Jak mam potrzebę i znajdzie się dobra oferta to z chęcią rozmawiam o tym jak sobie siedzę na plaży.
Robię to czym się pasjonuję i dla mnie urlop, czy nie urlop to w sumie zawsze jak urlop, bo robię co lubię i sądzę, że takich jak ja jest więcej. I może po prostu się posieciujmy jakoś?
Może już jest już jakiś taki wątek, tylko go przegapiłem. To będę wdzięczny za linka.
Jest nawet strona
http://www.founderskiteclub.com ale wygląda mi znowu tak jak taki ustawiony networking, który nie płynie z serca tylko potrzeby zarobienia kasy na organizowaniu networkingu.
Co o tym sądzicie?
CA