Każdą niedoskonałość wykończenia skrzydła słychać na wodzie. czasami nie da się płynąć bez słuchawek, bo tak głośno skrzydło "gra". jednym z grajków był mój Comet 2017 za 2000€. Powyżej 20kts wpadał w szał buczenia. Jest to bardzo irytujące ale są sposoby na to. Bardzo proste i skuteczne jednak wymagają czasu i paru drobiazgów. czemu nie robią to w fabryce? z prostej przyczyny - skrzydło wygląda jak styrane 10 letnim pływaniem i nikt nie uwierzyw jego nowość. Poza tym potrzeba około 2h na ręczną robotę. Kto to zrobi dla np 2000 skrzydeł w fabryce?
napisze więcej o tym później - teraz sygnalizuję problem. tak wyglądało moje nowe skrzydło po 2 pływaniach:
Dzięki Marek - świetny wątek. Cieszę się, że można uporać się z dźwiękami - jak na eksperymentalnych drogach w Japonii , a przy okazji poprawić osiągi..
Mam W679/S483, kupiłem używane. Jestem początkującym lewiciarzem. Pytanie do bardziej zaawansowanych w temacie szlifowania - czy rysy które mam na przednim skrzydle i stabilizatorze mocno wpływają na jakość pływania (zrobiłem zdjęcia najgorszych miejsc)? Skrzydło nie gwiżdże, wg mnie zachowuje się ok chociaż tak jak napisałem, nie mam skali porównania. Czy trzeba/warto to szlifować dla wyrównania powierzchni?
Załączniki:
Przechwytywanie.JPG [ 37.39 KiB | Przeglądane 31856 razy ]
2.JPG [ 40.04 KiB | Przeglądane 31856 razy ]
29 mar 2022, 17:26
BraCuru
Dołączył(a): 01 lip 2013, 12:30 Posty: 3546 Lokalizacja: West Coast Podziękował:312 Podziękowano:144 Imię i nazwisko: Marek Rowiński
takie rysy czuć przy prędkościach 45+ poniżej 40kmh nie mają większego znaczenia skoro nie gwiżdżą. Jednakże polecam najpierw zeszlifować je 600tką . Potem położyć szpachlę 1k i ponownie potraktować papierem 1000.
Papier rozumiem że wodny - a jaka szpachla? Możesz wskazać jakiś konkretny produkt? Czy wizualnie stabilizator będzie jakoś w miarę wyglądał po takim zabiegu??
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości