Aktualnie Peak 4 w 5m to mój najlepszy kite ever

Jestem od 10 dni na Barbados i mam okazję polatać nim na falach. Nie miałem w ręku jeszcze nigdy kite'a o takich właściwościach driftu. Wg mnie jak na kite 5m2 to Peak ma super hangtime i nadaje się dobrze do skoków. Zmiana nogi, jabe, tack & co wychodzi na nim łatwiej jak na innych kite'ach tej wielkości. Kite potrafi wybaczać mnóstwo błędów oprócz jednego

czyli wodowania

Cała reszta to prawdziwa bajka.
Peak 4 nie będzie sie nadawał do race ale idealnie pasuje do Ondy i każdego większego foila.
Najbardziej popularnym kitem na spocie na Barbados jest aktualnie Peak 4.
Miałem okazję latać również na Peak 4 w 8 m2 i też mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Prawdopodobnie dokupię tego kite do swojego quivera.
Wg mnie wystarczą te dwa kite'y, żeby być gotowym na wiatr od 6 do 40 kts i więcej nic nie potrzeba

Idealny zestaw na podróż.
Oczywiscie nie polecam dłuższych wycieczek w morze na Peak 4. Najlepiej zostawać w odległości do 10 minut wpław od plaży.
Zwijanie Peak 4 na falach nie jest najłatwiejsze.
W ciągu 10 dni miałem okazję dwa razy wracać wpław. Zauważyłem, że przytrafia mi się to tylko wtedy kiedy latam w strapach. Jak latam strapless to nigdy nie przytrafiło mi się zrzucić Peak 4 do wody.