Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Program do edycji filmów 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 gru 2013, 21:42
Posty: 26
Lokalizacja: Gliwice
Podziękował: 7
Podziękowano: 3
Imię i nazwisko: Grzegorz
Cytuj
Jakich programów używacie do edycji materiałów z Gopro?Szukam czegoś co "udźwignie" biurowy laptop z 8GB RAM .


22 maja 2019, 10:12
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 01 lip 2013, 12:30
Posty: 2973
Lokalizacja: West Coast
Podziękował: 128
Podziękowano: 105
Imię i nazwisko: Marek Rowiński
Cytuj
Pinnacle Ultimate studio 21.
Nie jest rewelacyjne ale przynajmniej intuicyjne na tyle, że ogarniam.
Poza tym pracuje na pinnacle od wersji 16 więc to też kwestia przyzwyczajenia.
fajne jest to, że nie ma tutaj rewolucji tylko ewolucja.

Próbowałem sił na Final Cut Pro. Masakra dla mnie.
Nic nie rozumiałem bo ja nie aplowy a przede wszystkim czasie brak osi czasu to dla mnie praca w 7 wymiarze. Horror.

Qucik gopro też nie ogarniam. Brak nazwy pliku w bibliotece to żart. wyobraź sobie 100 klipów z linek latawca. jak odnaleźć tej jeden plik?

Myślę, że wszystko zależy co chcesz osiągnąć.
Jeśli tylko przycinać i lepić to nie warto wchodzić w płatne wersje tylko szukać czegoś prostego.
Jeśli ma być dużo artyzmu w pracy to wówczas dobry wywiad i decydujesz się na płatną wersję Vegas, Premiere, Corel, Cyberlink.
jeśli coś pośredniego to wówczas Premiere Elements, Pinnacle.
Nauka trochę zajmie ale po setce godzin będzie prosto.


22 maja 2019, 10:39
Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 gru 2013, 21:42
Posty: 26
Lokalizacja: Gliwice
Podziękował: 7
Podziękowano: 3
Imię i nazwisko: Grzegorz
Cytuj
Dzięki Marku,
Próbowałem z Davinci Resolve ,ale mój sprzęt nie pozwolił .
A quik na kompie to faktycznie słaby ,jedynie mobilna aplikacja ma więcej możliwości tyle,że na telefonie to słabo się pracuje.


23 maja 2019, 07:34
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 cze 2013, 13:16
Posty: 257
Lokalizacja: Sopot
Podziękował: 47
Podziękowano: 11
Imię i nazwisko: Filip
Cytuj
Kiedyś używałem GoPro Studio (nie quick), ale tego już nie wspierają. Można gdzieś ściągnąć stare wersje.
Teraz używam Filmora9. Banalny w obsłudze. Opłata jednorazowa 60$ za dożywotnią licencję. Jest wersja trial, żeby wypróbować.


23 maja 2019, 09:40
Zobacz profil WWW
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 gru 2013, 21:42
Posty: 26
Lokalizacja: Gliwice
Podziękował: 7
Podziękowano: 3
Imię i nazwisko: Grzegorz
Cytuj
Dzięki za info ,mam już trial na kompie !


24 maja 2019, 09:03
Zobacz profil

Dołączył(a): 08 lis 2019, 13:41
Posty: 1
Podziękował: 0
Podziękowano: 0
Cytuj
A GoPro studio występuje normalnie po polsku? Szczerze mówiąc, słabo rozumiem po angielsku...
Pozdrawiam serdecznie


08 lis 2019, 15:16
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 cze 2013, 13:16
Posty: 257
Lokalizacja: Sopot
Podziękował: 47
Podziękowano: 11
Imię i nazwisko: Filip
Cytuj
uh_20 napisał(a):
A GoPro studio występuje normalnie po polsku? Szczerze mówiąc, słabo rozumiem po angielsku...
Pozdrawiam serdecznie

chyba nie. Do tego jest już chyba nie rozwijane/nie utrzymywane, więc radzę wybrać inny program


12 lis 2019, 11:25
Zobacz profil WWW
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ] 

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software, customized by DziennikLotow.pl
Partnerzy serwisu: Bus-Ekspert.pl | Bus-Owners.com.
Korzystając z forum akceptujesz Regulamin.